П`ятниця, 19.04.2024, 04:31
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Ваше відношення до нашого закладу?
Всього відповідей: 143
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Статистика
Счетчик посещений Counter.CO.KZ - бесплатный счетчик на любой вкус!
Головна » 2017 » Серпень » 18 » Літнє оздоровлення.
10:26
Літнє оздоровлення.

Організація літньо-оздоровчого періоду Шепетівського ДНЗ №3 «Ластівка».

Робота в дошкільному закладі в літній період має свою специфіку. Головне завдання на ці місяці - оздоровлення дітей, тому що влітку природа надає багаті можливості для розвитку, загартування і загального зміцнення організму дошкільника. В ДНЗ реалізується модель різноманітної діяльності, насиченої рухливими іграми, спостереженнями, позитивними емоційними. Вихователями проводяться спеціальні загартувальні процедури (проведення фізичних занять босоніж, коригуючі вправи після денного сну, ходіння по «доріжках здоров'я», щоденні фізкультурні заняття на свіжому повітрі тощо), при загартуванні повітрям забезпечують в групі повітряно-тепловий режим, дотримуються графіків провітрювання, денний сон проводиться в умовах доступу свіжого повітря в спальні.

   

Літнє оздоровлення передбачає також внесення змін у режим дня дітей, а саме:

*Максимальне перебування дітей на свіжому повітрі;

*Відповідну вікову тривалість сну та інших видів відпочинку;

*Достатню рухову активність.

Особлива увага в літній період приділяється і харчуванню дітей. Збагачується раціон дітей за рахунок свіжих овочів, фруктів, зелені. Літній період особливо сприятливий для початку загартування дитячого організму, як у повсякденному житті, так і спеціально організованого (повітряні, сонячні ванни, водні процедури, дозований біг, ходіння босоніж тощо). Повітряні ванни приймаються при температурі повітря + 21 С до + 15 С до 30 хвилин влітку. Коли дуже тепло діти можуть гратися весь день в легеньких маєчках. Завдяки сонячним променям під шкірою відкладається вітамін «Д», що оберігає малюків від хвороб.

Влітку на свіжому повітрі організовуються всі види дитячої діяльності. Кожному з них відведено місце і час в режимі дня. Особливого значення надається грі, як формі організації всього життя дітей. Протягом літнього дня діти потребують того, щоб їх об'єднували для колективних занять, інакше вони втомлюються і збуджуються.

Окремі види роботи з дітьми такі як, наприклад, праця і спостереження в природі, ознайомлення з оточуючим в літніх умовах стають значно різноманітнішими. Необхідно використовувати сприятливі погодні умови літа для цікавих екскурсій і прогулянок, щоб показати дітям те, що вони не можуть побачити в інші сезони. Літо надає великі можливості для формування реалістичних уявлень у дітей про природу, для виховання у них допитливості, уміння спостерігати, логічно мислити.
Завдання нашого дошкільного навчального закладу - в повній мірі використовувати сприятливі умови для зміцнення здоров'я і фізичного розвитку дітей, і застерегти вихованців від можливих небезпек. Ці завдання успішно вирішуються спільними зусиллями всього  колективу.                 

  

 Дотримання безпеки на прогулянці

у літньо-оздоровчий період.


Ефективність прогулянки цілком залежить від вихователя. Його досвід і знання мають бути спрямовані на максимальне використання позитивного впливу природи на здоров'я дитини, а також на попередження всіх небезпек, пов'язаних із сезонними змінами в природі.

  • У літні спекотні дні ліпше організовувати ігри в затемненій зоні, де сонячні промені розсіяні. Діти обов'язково мають бути в головних уборах.
  • Сонячні ванни проводять строго дозовано під наглядом медичних працівників з урахуванням індивідуальної чутливості дітей до сонця, особливостей стану їхнього здоров'я. Під час рухової активності в організмі людини підвищується теплоутворення.
  • Якщо температура повітря перевищує рекомендовані межі, то процес тепловіддачі організмом утруднюється, що призводить до перегрівання, порушення теплової рівноваги. Усе це може погіршити функціонування фізіологічних систем, що не лише знижує ефективність діяльності, але й негативно впливає на здоров'я дитини, спричиняє застудні захворювання. Тому в умовах спекотного клімату при температурі + ЗО °С і вище прогулянку в першій половині дня доцільно перенести на більш ранній час, а діяльність, яку передбачали організувати на майданчику, з деякими змінами можна провести й у приміщенні.
  • Під час колективних бесід, спостережень чи пояснень не рекомендовано ставити дітей обличчям до сонця, бо це негативно впливає на зір і розсіює увагу.
  • На прогулянці потрібно суворо дотримувати питного режиму, особливо у спекотні дні. Адже підвищена рухова активність та висока температура повітря зневоднюють організм.

 

Переглядів: 534 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Офіційна адреса

м. Шепетівка,
Хмельницька область, 30400, проспект Миру,39,
тел./ф.:(03840)5-82-46,

e-mail:dnz3sh@i.ua

Пошук
Календар
«  Серпень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Погода

Шепетівський дошкільний навчальний заклад №3 "Ластівка" © 2024 |