П`ятниця, 19.04.2024, 11:40
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Ваше відношення до нашого закладу?
Всього відповідей: 143
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Статистика
Счетчик посещений Counter.CO.KZ - бесплатный счетчик на любой вкус!
Головна » Архів матеріалів

 Ми часто чуємо інформацію про випадки пожежі і думаємо, що це лихо нас обмине. Але все ж дорослі залишають сірники і запальнички у легкодоступних для дітей місцях, а діти, не знаючи правил пожежної безпеки, граються ними, включають без дозволу електроприлади у розетку. З метою вивчення правил пожежної безпеки учасниками навчально-виховного процесу, запобігання пожежі, у дошкільному закладі з 12.12-15.12.20011 р. проведено Тиждень вивчення правил пожежної безпеки під гаслом: "Вивчи правила пожежної безпеки і розкажи їх членам своєї родини". В рамках Тижня проведено бесіди з дітьми, розгляд картинок, що ілюструють причини виникнення пожежі, заняття на теми: "Чарівний сірничок", "Наші помічники-електроприлади", "Щоб свято не перетворилося у лихо", екскурсію до пожежного щита, перегляд лялькової вистави:"Казка навчає". Але найяскравішою подією для дітей була зустріч з працівниками пожежно-рятувальної служби. Пожежники ознайомили дітей з пожежним автомобілем, засобами пожежогасіння ... Читати далі »

Переглядів: 2579 | Додав: Admin | Дата: 16.12.2011 | Коментарі (0)

На жаль, насильство є досить поширеним у нашій буденності. В Україні існує страшна статистика, яка вказує на те, що в 95% випадків жертвами насильства в  сім'ї стають жінки, а в 75% - діти. Тому саме зараз держава визнала, що такі негативні явища, як насильство, торгівля людьми заважають розвитку гармонійного і гуманного суспільства, і прийняла низку законодавчих актів та запровадила проведення акцій, що покликані захистити українця. Тому, у дошкільному закладі проведено акцію "Діти - проти насильства", спрямовану на запобігання різним формам насильства. В рамках акції психолог Мазурець Ю.О. підготувала законодавчу базу щодо захисту прав дитини та протидії насильства над нею, створила в психологічному кабінеті постійно діючу тематичну виставку матеріалів для педагогів і батьків, провела профілактичну бесіду з педагогами:" Види, причини, наслідки насилля щодо дітей".  Вихователь Сивопляс А.М. провела з дітьми старшого дошкільного віку бесіди, заняття на теми: "Що таке насил ... Читати далі »

Переглядів: 1572 | Додав: Admin | Дата: 13.12.2011 | Коментарі (0)

09.11.2011 р. в дошкільному закладі організовано роботу книги педагогічних знахідок з питання: "Використання прийомів ейдетики у роботі з дошкільниками". Своїми знахідками поділилась вихователь Ліпчук Н.І. Під час показу заняття на тему: "Лист від Діда Мороза", вихователь розкрила прийоми розвитку тактильної, графічної, кольорової та звукової асоціацій, використання піктограм, друдлів, що сприяє розвитку у дітей уваги, пам'яті, логіко-математичного мислення, стимулює до мовної активності.

     


Переглядів: 3331 | Додав: Admin | Дата: 10.12.2011 | Коментарі (1)

Традиційно, один раз у місяць, в закладі проводиться День Здоров'я. В цей день з дітьми плануються бесіди, заняття, ігри, конкурси, розваги, виставки малюнків про спорт, чинники здоров'я, способи його збереження, користь вітамінів тощо. 

У черговий День Здоров'я, 08.12.2011 р., у закладі проведено розвагу: "Країна  Здоров'я". До дітей на свято завітали Лісова Фея (психолог Мазурець Ю.О.), Нечипура (вихователь Павлюк А.В.), якого діти навчали правилам гігієни, а лікар Айболить (вихователь Ліпчук Н.І.) розповів дітям про користь вітамінів та шкідливість таких продуктів як чіпси, сухарики, алкоголь тощо. Діти активно займалися спортом, розповідали про користь овочів та фруктів, і в нагороду отримали вітаміни.

                     

Переглядів: 1292 | Додав: Admin | Дата: 10.12.2011 | Коментарі (0)

Золоті осінні дні закінчилися. Проте, завжди хочеться лишити спогад про чудові дні кожної пори року. Щоб лишився спогад у пам'яті дітей про осінню пору року, у закладі була організована виставка родинної творчості: "Осінні фантазії". Активно включились у роботу виставки батьки  другої молодшої групи (вихователь Ліпчук Н.І.). Педагог організувала конкурс на кращу осінню композицію. Результати були вражаючі.  Скільки творчості проявили родини при складанні композицій! За голосуванням батьків найкращою композицією визнано роботу сім'ї Конюків: Людмили, Руслана і маленької Ліди ( "В осінньому лісі"). Цікавими були композиції "Ходить гарбуз по городу"родини  Ольшевських, "В гостях у казки" Козачуків, а осіння картина Козачук Світлани прикрасила інтер'єр групи. Кожна родина отримала невеличкі подарунки: статуетки осені і осінні букети, а родина Конюків нагороджена грамотою.

          &nb ... Читати далі »

Переглядів: 1514 | Додав: Admin | Дата: 20.11.2011 | Коментарі (0)

   З метою підвищення фахової майстерності педагогів, 14 - 15. 11.2011 р. у закладі проведено методичну панораму з проблеми: "Використання інтерактивних методів навчання в практиці роботи з дітьми дошкільного віку".  Вихователь Луковська Л.Г. розкрила проблему використання дослідів з дітьми під час проведення заняття: "Таємниці води". Яковчук Н.П. презентувала досвід роботи по використанню інтерактивних методів під час показу заняття  на тему: "В гості до їжачка". Впровадження методів моделювання, інформаційно-комунікаційних технологій показала вихователь Павлюк А.В.

                   

Переглядів: 1086 | Додав: Admin | Дата: 18.11.2011 | Коментарі (0)

  26 жовтня 2011р. у м.Шепетівці відбувся обласний семінар методистів методкабінетів відділів(управлінь) освіти з питань дошкільної освіти на тему: "Розвиток професійної компетентності педагогів ДНЗ як умови успішного впровадження Базової програми розвитку дитини "Я у Світі"/ В роботі семінару взяли участь представник обласного управління освіти і науки Хмельницької облдержадміністрації Гаркавенко Т.В., Сенчук Ж.О., доцент кафедри менеджменту та освітніх технологій, Харченко А.А., Каратаєва М.І., старші викладачі кафедри педагогіки та психології, методисти методкабінетів відділів (управлінь) освіти з питань дошкільної освіти.  Гості відвідали ДНЗ№3 "Ластівка". Їх вітали вихованці закладу - "клуб юних джентльменів" і учасники  хореографічної студії "Грація" з композицією "Євро-2012". Вихователь-методист Гринь О.В.  провела майстер-клас з питання: "Впровадження інформаційно-комунікаційних технологій у роботі з дошкільниками", під час якого ознайомила педагогів із ... Читати далі »

Переглядів: 805 | Додав: Admin | Дата: 01.11.2011 | Коментарі (0)

Дитячий садок "Ластівка" прийняла у свою родину 25 малюків. Вихователі Покудіна Л.М., Яковчук Н.П. урочисто зустріли їх у музичному залі. Діти старшої групи привітали їх піснями і танцями. А розважали всіх клоун Кльопа і королева Казка (вихователі Павлюк А.В.,  Янчурська Г.Є.). Хай щастить малюкам у нашому закладі.

               

                                                  

Переглядів: 879 | Додав: Admin | Дата: 04.10.2011 | Коментарі (0)

В дошкільному навчальному закладі № 3 " Ластівка " функціонує 6 груп, якими в 2010 – 2011 н.р. було охоплено дошкільною освітою 126 дітей. З них - 30 дітей раннього віку, 70 дітей молодшого та середнього віку та 26 дітей старшого дошкільного віку. Діти старшого дошкільного віку території обслуговування  закладом на 100% охоплені дитячим садком.     Дошкільний навчальний заклад відвідують 10 дітей пільгового контингенту, з них:  ... Читати далі »

Переглядів: 1934 | Додав: Admin | Дата: 10.09.2011 | Коментарі (0)

  Настає такий час у житті дитини, коли вона  переступає поріг дитячого садка. Адaптація -  це    пристосування організму до нової ситуації, а для дитини дитячий садок, поза сумнівом, є  новим, ще  невідомим простором, із новим оточенням і стосунками. Чи у всіх дітей однакова поведінка при вступі  в садок? Ні. Одні діти впевнені, вибирають гру, йдуть на контакт із дітьми й дорослими, інші-менш  упевнені, більше спостерігають, ще інші- виявляють негативізм, небажання йти у групу, відхиляють  всі пропозиції, бояться відійти від батьків, голосно плачуть. Причини такої поведінки різні: це і  відсутність режиму вдома, й невміння гратися, й несформованість навичок самообслуговування.  Однак основна причина - недостатній досвід спілкування з однолітками і дорослими.  Процес  пристосування (адаптації) до дитячого садка проходить індивідуально. Середні ... Читати далі »

Переглядів: 4648 | Додав: Admin | Дата: 20.07.2011 | Коментарі (0)

Дошкільний заклад № 3 "Ластівка" закривається на ремонт  з 04.07.2011 р. по 24.07.2011 р.  Черговий дошкільний навчальний заклад № 6 "Білочка".

         

                                                   ЧЕКАЄМО НА ВАС  25.07.2011 р.

                                                    ПРИЄМНОГО ВАМ  ВІДПОЧИНКУ!!    

Переглядів: 842 | Додав: Admin | Дата: 30.06.2011 | Коментарі (0)

  Літо - найулюбленіша пора року наших дітей. А ще літній період - це пора для їх оздоровлення.

До літнього оздоровчого періоду, педагогічний колектив спільно з батьківською громадськістю проводить роботу щодо поповнення та виготовлення обладнання для загартовуючих процедур: басейн для водних процедур, масажні килимки, рукавички, склянки для полоскання горла, рушнички тощо. Комплекс оздоровчих заходів проводиться щоденно з використанням цілющого впливу природних чинників. Щоденно проводяться повітряні ванни у поєднанні з ранковою, стимулювальною, дихальною гімнастикою на повітрі, загартовуючим бігом вранці, ходьбою босоніж по траві. Особливого значення надається перебуванню дітей на свіжому повітрі за сонячної погоди, при цьому педагоги дотримуються принципів дозованого перебування на сонці. В комплексі з повітряними та сонячними ваннами проводяться водні процедури : обмивання обличчя, шиї та рук по лікті, вологе та сухе обтирання тіла масажними рукавичками, полоскання ро ... Читати далі »

Переглядів: 2451 | Додав: Admin | Дата: 10.06.2011 | Коментарі (0)

 1 червня 2011 року у міському будинку культури відбулося свято "Сонячний промінчик" за участю дітей дошкільних закладів міста. Наш дошкільний заклад представив оригінальну танцювальну композицію "Євро-2012". Юні "футболісти" під бадьору музику розіграли футбольний матч, де перемогла збірна України. Глядачі були у захваті.

                                                    Вітаємо учасників свята!

             ... Читати далі »

Переглядів: 906 | Додав: Admin | Дата: 05.06.2011 | Коментарі (0)

   26 травня 2011 року у дошкільному закладі відбувся випускний бал. На свято, яке було сповнене хвилюванням, радістю і смутком, прийшли 26 випускників із своїми рідними. З вітальним словом до присутніх звернулись вихователі дошкільників Покудіна Л.М. та Галінська Н.А.

   На святі діти вирушили в уявну подорож до школи, де зустрілися з різними казковими персонажами (Бабою Ягою, Лісовичком, Ляпкою), грали в ігри, відгадували загадки, викладали перші букви і слова.

   І знову хвилююча мить - випускники дякували всім працівникам закладу за гарні умови, смачні обіди, чисту білизну, знання, вміння, які здобули тут. Особливі слова вдячності звучали на адресу завідувача Козак Г.П.

   На урочистому вечорі вихователь-методист Гринь О.В. вручила випускникам свідоцтва, медалі, подарунки. Найрідніші люди - батьки - заквітчали зал вишитими рушниками, під якими пройшли випускн ... Читати далі »

Переглядів: 2100 | Додав: Admin | Дата: 30.05.2011 | Коментарі (0)

13.05.2011 р. в дошкільному навчальному закладі відбулось засідання школи ППД з питання: "Формування компетентності випускника" для вихователів-методистів та вихователів старших груп ДНЗ міста. На засіданні  шкли ППД порушувалось питання логіко-математичного розвитку дошкльника. Вихователь-методист Гринь О.В. запросила присутніх у віртуальну подорож країною "Логіка", під час якої розкрила вектори формування математичної компетентності дітей старшого дошкільного віку за Базовою програмою "Я у Світі". Педагоги відвідали творчу лабораторію вихователя Покудіної Л.М., де переглянули заняття на тему: "Ателье мод".

Система роботи логіко-математичного розвитку дітей старшого дошкільного віку " Математичний дивограй" була представлена на Всеукраїнському конкурсі "Країна дошкілля запрошує"-2011, який організувала редакція журналу "Бібліотечка вихователя дитячого садка". Автори системи роботи Гринь О.В., Ліпчук Н.І. нагороджені дипломом переможця Всеукраїнського конкурсу. ВІТАЄМО &n ... Читати далі »

Переглядів: 1427 | Додав: Admin | Дата: 22.05.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 13 14 15 16 »
Форма входу
Офіційна адреса

м. Шепетівка,
Хмельницька область, 30400, проспект Миру,39,
тел./ф.:(03840)5-82-46,

e-mail:dnz3sh@i.ua

Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
Погода

Шепетівський дошкільний навчальний заклад №3 "Ластівка" © 2024 |