Четвер, 28.03.2024, 21:05
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Ваше відношення до нашого закладу?
Всього відповідей: 143
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Статистика
Счетчик посещений Counter.CO.KZ - бесплатный счетчик на любой вкус!
Головна » Архів матеріалів

    29 березня 2012 р. у дошкільному закладі відбулося засідання атестаційної комісії, на якій    були присутні Скрипак Н.О., методист управління освіти, Чайка З.В., завідувач ДНЗ №1.    Вихователі Ліпчук Н.І., "спеціаліст 1 категорії",  Павлюк А.В. презентували з використанням  мультимедійних технологій свою педагогічну діяльність, виставку педагогічних посібників,  дидактичного матеріалу. Атестаційна комісія вирішила присвоїти вихователю Павлюк А.В. 9    тарифний розряд і порушити клопотання перед атестаційною комісією міського управління  освіти про присвоєння вихователю Ліпчук Н.І. педагогічного звання "Старший вихователь".

         Вітаємо педагогів Ліпчук Н.І., Павлюк А.В. з успішною атестацією.


&nbs ... Читати далі »

Переглядів: 1285 | Додав: Admin | Дата: 01.04.2012 | Коментарі (0)

                               

       29 березня 2012 р. в Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії відбулися  сьомі педагогічні    читання  пам'яті М.М. Дарманського: "Професійна компетентність педагогів в умовах реформування      сучасної освіти". На пленарному засідання з вітальним словом учасникам педагогічних читань      виступили Ядуха В.С., голова Хмельницької обласної державної адміністрації, Очеретянко В.І.,    начальник управління освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації. Ядуха В.С.  нагородив педагогів Хмельниччини настільною медаллю та премією ім. М.М.Дарманського  в галузі  освіти і науки. Лауреатом Хмельницької обласної премії ім. М.М. Дарманського  від м.  Шепетівк ... Читати далі »

Переглядів: 1326 | Додав: Admin | Дата: 01.04.2012 | Коментарі (0)

                                                          
 
      Дошкільний вік є сензитивним періодом для мовленнєвого розвитку дитини, тому одним з провідних напрямів діяльності вихователя дошкільного закладу є формування усного мовлення та навичок мовленнєвого спілкування дошкільників. З огляду на це, 14.03.2012 р. у закладі відбувся усний журнал для вихователів старших груп дошкільних закладів міста з питання: "Формування мовленнєвої компетентності старших дошкільників". Педагоги порушили проблему готовності дітей 5-річного віку до школи, зокрема, розвитку їх мовленнєвої гнучкості ... Читати далі »
Переглядів: 1454 | Додав: Admin | Дата: 16.03.2012 | Коментарі (0)

                                               

           Шановні жінки, колеги, дорогі наші берегині дошкілля!

      Щиро вітаємо вас зі святом Весни, Жіночності, Надії! Нехай у цей день усі    повсякденні турботи відійдуть, а навколо вас панують лише любов та злагода.  Будьте завжди усміхненими, сповненими краси, надій та оптимізму! Будьте  енергійними й мудрими, адже саме у ваших руках - майбутнє нашої держави.  Щастя вам, уда ... Читати далі »

Переглядів: 939 | Додав: Admin | Дата: 06.03.2012 | Коментарі (0)

  Березень - місяць особливий, святковий дня нас, адже він починається таким приємним і ніжним жіночим святом. Святковий, піднесений настрій створює сама природа, хоч як ще сніжить і морозить зима, у повітрі пахне весною. І сонце світить по-весняному і радість на душі - весняна. З таким весняним, піднесеним настроєм дошкільники закладу вітали своїх мам і бабусь. Вони співали їм пісні, читали вірші, присвячували танці. 

  З веселим і весняним настроєм зібрались і працівники закладу на урочисті збори, присвячені Міжнародному жіночому дню. Усіх працівників привітали завідувач Козак Г.П., вихователь-методист Гринь О.В., голова профкому Покудіна Л.М. Кожна жінка отримала невеличку грошову винагороду. Після урочистостей, відбувся святковий концерт, на якому виступили діти старшої групи, музичний керівник Тютюнник С.І. і вихователь Покудіна Л.М. подарували колегам пісні, педагоги читали вірші видатних жінок-поетів.

  

<!--"-- ... Читати далі »

Переглядів: 926 | Додав: Admin | Дата: 06.03.2012 | Коментарі (0)

 За даними медичних фахівців здоров'я дітей погіршується з кожним роком, тому надзвичайної актуальності у дошкільному закладі набула проблема формування у дошкільників свідомого ставлення до свого життя і здоров'я та створення освітнього середовища для розвитку здорової дитини. Уже традиційним є проведення Днів здоров'я.  "Здоров'я - найкраще багатство", - ці слова стали своєрідним епілогом дня, 17.02.2012 р.  У цей день організовані спортивні розваги для дітей. Вихователь старшої групи Сивопляс А.М. організувала проведення розваги:"Пригоди у джунглях", під час якої діти виконували фізичні вправи, грали спортивні ігри, провели змагання. Звичайно, перемогла дружба. На закінчення дошкільники запалили вогнище Дружби і, взявшись за руки, заспівали гімн своєї групи.  Вихователі середніх і молодших груп провели спортивне свято: "Витівки Сніговиків", яке організувала музичний керівник Тютюнник С.І. Сніговики, які прийшли на свято, розповіли дітям про правила збереження ... Читати далі »

Переглядів: 1140 | Додав: Admin | Дата: 19.02.2012 | Коментарі (0)

  Базова програма "Я у Світі" вперше ввела поняття "базові якості особистості", розкрила вимоги щодо їх розвитку. Щоб визначити основні шляхи, нові підходи, засоби розвитку базових якостей особистості дошкільників, педагоги закладу провели проблемнй семінар з питання: "Розвиток базових якостей особистості дитини за Базовою програмою "Я у Світі". Вихователь-методист Гринь О.В. розкрила основні вимоги програми щодо розвитку базових якостей особистості, ознайомила з досвідом роботи педагогів Черкащини. Вихователі розкрили зміст 10-ти основних базових якостей, підібрали сучасні методи і прийоми розвитку кожної з них, розробили дидактичні ігри та вправи, проблемні та ігрові ситуації, творчі ігри, художні твори для дітей. Під час семінару кожен педагог презентував цікавий дидактичний посібник на розвиток різних базових якостей особистості дошкільника. 

                 

... Читати далі »
Переглядів: 1277 | Додав: Admin | Дата: 14.02.2012 | Коментарі (0)

  Одним з головних напрямків роботи дошкільного закладу є активне залучення родин до освітньо-виховного процесу. А це, в свою чергу, спонукає педагогів закладу до пошуку, урізноманітнення та оновлення форм спільної роботи закладу і сім'ї. Серед усіх відомих традиційних форм роботи з батьками в 2 молодшій групі (вихователь Ліпчук Н.І.) добре зарекомендували себе зустрічі батьків за "круглим столом". Так, 09.02.2012 р. відбулася чергова зустріч родин за "круглим" столом з гарячим чаєм, під час якої батьки мали змогу поспілкуватись. Діти молодшої групи пригостили батьків печивом, яке вони виліпили власноруч з тіста . Батьки оглянули виставку родинної творчості "Зимові фантазії". Всі зимові композиції були неперевершеними! Активну участь у виставці родинної творчості взяли : Браславська М., Романенко О., Федорова Н., Козачук М., Білоока Т., Несвіцька С., родина Яблонських. В нагород ... Читати далі »

Переглядів: 1107 | Додав: Admin | Дата: 10.02.2012 | Коментарі (0)

27.01.2012 р. у дошкільному закладі проведено День Здоров'я. Вихователь середньої групи Павлюк А.В. провела з дітьми спортивні змагання, діти старшої групи (вихователь Сивопляс А.М.) дізнались про шкідливі і корисні продукти, способи запобігання гострих респіраторних захворювань, а молодші дошкільники разом із вихователем Ліпчук Н.І. власноруч приготували вітамінний фруктовий салат і познайомились із правилами догляду за зубами. Протягом дня меню було збагачене продуктами із  сиру, овочевим салатом, вітамінами.

               

               

Переглядів: 1342 | Додав: Admin | Дата: 27.01.2012 | Коментарі (1)

    

  Законом України "Про внесення змін до законодавчих актів з питань загальної та          дошкільної освіти" (№2442-УІ від 06.07.2010) передбачено запровадження обов'язкової  дошкільної освіти дітей 5-річного віку. Відомо, що шостий рік життя- особливий період    дошкільного дитинства, в якому відбувається бурхливий психічний розвиток дитини, що  стимулює кардинальні зміни у розвитку мислення, уяви, пам'яті, сприймання. Діти цього віку  вже мають певний життєвий досвід, уявлення про самого себе і навколишній світ, здатні  аналізувати й оцінювати власні досягнення. Враховуючи ці особливості, важливо  забезпечити кожній дитині перед вступом до школи такий рівень розвиненості, вихованості і  навченості, який гарантуватиме їй достатню і необхідну життєву компетентність. Саме тому, в дошкільному закладі 26.01.2011 р. проведе ... Читати далі »

Переглядів: 1846 | Додав: Admin | Дата: 26.01.2012 | Коментарі (0)

20.01.2012 р. у закладі відбулося засідання клубу "Подруга", на якому  психолог  Мазурець Ю.О. провела психологічний тренінг для вихователів з питання: "Профілактика емоційного вигорання". Мета тренінгу: зняття психологічної втоми педагогів, визначення симптомів емоційного вигорання і методи його подолання, формування навичок саморегуляції свого емоційного стану. У ході тренінгу проведені вправи: "Клубок проблем", "Дерево емоційного вигорання", "Дерево побажань та обіцянок". З метою зняття емоційного напруження учасників, психолог запропонувала педагогам намалювати спільний малюнок із закритими очима. Педагоги закладу виокремили симптоми емоційного вигорання і навчилися їх долати. Закінчилось засідання обміном думками, враженнями та побажаннями.

               

         ... Читати далі »

Переглядів: 1201 | Додав: Admin | Дата: 20.01.2012 | Коментарі (0)

В умовах формування відкритого інформаційно-освітнього простору електронні засоби розвитку дітей дедалі частіше стають невід'ємним атрибутом освітнього процесу в дошкільних закладах. З огляду на це, 11.01.2012 р. в дошкільному закладі проведено засідання авторської групи з питання: "Використання інформаційно-комунікаційних технологій в роботі з дітьми як один із шляхів модернізації дошкільної освіти".  У роботі авторської групи взяли участь методист управління освіти Скрипак Н.О., керівник авторської групи Чайка З.В. та вихователі-методисти дошкільних закладів міста. Гостей привітали вихованці закладу. Учасники засідання порушили проблему щодо використання якісних електронних засобів, що грунтуються на науково-педагогічних засадах, завданнях Базової програми "Я у Світі" та визначили шляхи її розв'язання. Вихователь-методист  ДНЗ № 3 Гринь О.В., вихователь Павлюк А.В. презентували електронні посібники: "Мовленнєвий розвиток дошкільника", "Комп'ютерні дива для дітей дошкільн ... Читати далі »

Переглядів: 910 | Додав: Admin | Дата: 11.01.2012 | Коментарі (0)

27 - 29.12.2011 р. у дошкільному закладі відбулися новорічні свята. 

              

              

                    

Переглядів: 958 | Додав: Admin | Дата: 02.01.2012 | Коментарі (0)

З метою формування у дошкільників національної свідомості, поваги до українських народних традицій у закладі 19 грудня 2011 року відбулося свято : "Іди до нас, святий Миколаю!" Організатори свята музичний керівник Тютюнник С.І., вихователь Сивопляс А.М. розповіли дітям про життя і вчинки святого Миколая. Діти старшої групи розігрували сценки, співали пісні, розповідали вірші про святого Миколая. До дітей на свято завітали казкові персонажі - Зимонька-зима (вихователь Луковська Л.Г.), Грубіянко (вихователь Ліпчук Н.І.), які навчали дітей правилам поведінки у житті. На закінчення свята діти прослухали голос святого Миколая і отримали  подарунки.

               

Переглядів: 1043 | Додав: Admin | Дата: 20.12.2011 | Коментарі (0)

16.12.2011 р. відбулося засідання динамічної групи з питання: " Соціально-моральний розвиток: моделювання освітнього процесу".  Вихователь-методист Гринь О.В. познайомила учасників динамічної групи з методом моделювання освітнього процесу. Моделювання допомагає побудувати логічний ланцюжок викладу нової інформації з опорою на вже набуті дітьми знання, учить планувати роботу. Плануючи свою діяльність, вихователь може передбачити й забезпечити інтегрований підхід до освітнього процесу в різних напрямках. Гринь О.В. ознайомила педагогів із прийомом складання концептуальних карт спільно з дітьми. Вихователь Павлюк А.В. показала  свій підхід  моделювання освітнього процесу щодо соціально-морального розвитку дошкільників. Вихователі переглянули заняття на тему: "Хочу бути дорослим", з використанням інформаційно-комунікаційних технологій, яке розробила Павлюк А.В. У занятті було вдало поєднано фізичний, соціально-моральний, мовленнєвий, пізнавальний, креативний лінії розвитк ... Читати далі »

Переглядів: 956 | Додав: Admin | Дата: 18.12.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 12 13 14 15 16 »
Форма входу
Офіційна адреса

м. Шепетівка,
Хмельницька область, 30400, проспект Миру,39,
тел./ф.:(03840)5-82-46,

e-mail:dnz3sh@i.ua

Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Погода

Шепетівський дошкільний навчальний заклад №3 "Ластівка" © 2024 |