Субота, 20.04.2024, 06:46
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Ваше відношення до нашого закладу?
Всього відповідей: 143
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Статистика
Счетчик посещений Counter.CO.KZ - бесплатный счетчик на любой вкус!
Головна » 2018 » Червень » 27 » Звіт керівника 21017-2018
14:53
Звіт керівника 21017-2018

26.06.2018 р.

Звіт керівника

Шепетівського ДНЗ

№ 3 «Ластівка»

Вознюк Л.С.

 

Шепетівський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №3 «Ластівка» Хмельницької області здійснює свою діяльність відповідно до Законів України: «Про освіту» від 23.05.1991 № 1060-ХІІ, «Про дошкільну освіту» від 01.07.2001 № 2628-111, із змінами від 1 січня 2009р. (р.II, ст.11), «Про охорону дитинства» від 26.04.2001 № 2402-ІІІ, Базового компонента дошкільної освіти, Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді, затвердженої наказом МОН від 25.07.2016 №1/9 - 396, Концепції розвитку освіти в Україні; Положення про дошкільний навчальний заклад, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2003 р. № 305, Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів ( затверджено наказом Міністерства охорони здоров’я України від 24.03.2016 №234), «Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах», затвердженою наказом МОН України від 17.04.2006 р. №298/227, зі змінами від 26.02.2013 р. №202/165, інструктивно-методичних листів МОН України: «Про режим роботи дошкільних навчальних закладів» від 24.01.2007 р. №1/9-36, № 1/9 – 482 від 23.09.2014 р. «Інструктивно – методичні рекомендації щодо організації роботи з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності у дошкільних навчальних закладах», «Про організацію освітньої роботи в дошкільних навчальних закладах у 2017-2018 навчальному році» від 13.06.2017 р. № 1/9-322, «Планування роботи в дошкільних навчальних закладах» від 03.07.2009 р. № 1/9-388, «Фізичний розвиток дітей в умовах дошкільного навчального закладу» від 16.08.2010 р. №1/9-563, «Про організацію роботи з дітьми п'ятирічного віку» від 27.09.2010 р. №1/9-666; програми розвитку дитини дошкільного віку «Українське дошкілля», «Дошкільнятам – освіта для сталого розвитку» та інших нормативних документів.

ПЕРСОНАЛЬНИЙ ВНЕСОК КЕРІВНИКА У ПІДВИЩЕННІ РІВНЯ ОРГАНІЗАЦІЇ НАВЧАЛЬНО_ВИХОВНОГО ПРОЦЕСУ.

Головною метою закладу є забезпечення реалізації права дітей на здобуття якісної дошкільної освіти, задоволення потреб громадян міста у розвитку, оздоровленні і вихованні дітей дошкільного віку, створення умов для їх фізичного і духовного розвитку.

На реалізацію цієї мети спрямовуються моральні і матеріальні ресурси колективу. Дошкільний заклад повною мірою забезпечує реалізацію прав дитини на отримання дошкільної освіти. Залишається стабільною мережа груп. Так, у закладі функціонує 6 вікових груп. У 2017 – 2018 навчальному році було охоплено дошкільною освітою 146 дітей. З них - 47 дітей раннього віку, 25 – молодшого, та 48 середнього віку та 26 дітей старшого дошкільного віку. Проектна потужність – 75 дітей. Випустили з дитячого навчального закладу 24 дитини старшого дошкільного віку і прийняли 24 дитини раннього віку-це свідчить про стабільну динаміку набору та випуску дітей.

Вжиті заходи щодо охоплення навчанням дітей 5-го року життя.

Робота з дітьми, що неохоплені дошкільною освітою носила систематичний характер. Проведено обстеження мікрорайону на наявність дітей дошкільного віку. Відповідно до соціально-педагогічного патронату кількість дітей дошкільного віку в мікрорайоні в 2017 р. – 60, кількість дітей 5-го року життя – 22 дітей. Усі діти 5-річного віку охоплені дошкільною освітою.

У діяльності психологічної служби на особливому контролі перебували питання толерантного ставлення до дітей, допомоги сім'ям, які знаходяться в складних життєвих ситуаціях, соціального захисту дітей пільгових категорій, профілактики торгівлі людьми, емоційного комфорту та адаптація дітей раннього віку, профілактики шкільної дезадаптації старших дошкільників.

  • закладі працюють психологічна служба «Довіра» адаптаційно-консультаційний центр «Перші кроки до садка», де кожна родина може познайомитись із режимом роботи закладу, заздалегідь відвідати групу, познайомитись із вихователем до приходу дитини в дошкільний заклад, що полегшує процес адаптації дитини до умов дитячого садка.

Вжиті заходи щодо впровадження інноваційних педагогічних технологій у навчальний процес. Протягом року педагоги впроваджували та апробували елементи освітніх педагогічних технологій: теорію розв’язання винахідницьких завдань, зокрема використання символів, авторську методику мовленнєвого розвитку дітей Н.Гавриш, ігрову систему «Школа ейдетики», педагогічну спадщину В.Сухомлинського. Педагогами закладу розроблені дидактичні посібники по впровадженню даних інновацій.

Педагоги садочка продовжують працювати над розвивальним проектом «Країна світла». В нашій «Країні світла» проживають шість чарівних персонажів: Вітамінка, Смайлик, Намистинка, Акварелька, Добринка, Краплинка як відповідні символи, ідеали в цікавій ігровій формі допоможуть дітям зробити кроки, необхідні для розв'язання повсякденних завдань. А за одне і збагатити розвивальне середовище груп.

Дошкільний заклад повністю укомплектований педагогічними кадрами. У 2017-2018 навчальному році поліпшився якісний склад педагогічних працівників. Серед 15 педагогів: 11 – з повною вищою освітою, 4 – з базовою вищою. За результатами атестації: 7 педагогів мають кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії», 4 - «спеціаліст другої категорії», 4 – 11-ий тарифний розряд; 3 - педагоги мають звання «вихователь – методист», 1 – «старший вихователь»; 1 педагог нагородженний Грамотою ХОІППО.

 

З метою стимулювання цілеспрямованого безперервного підвищення рівня професійної компетентності педагогічних працівників, відповідно до Типового положення про атестацію педпрацівників, плану проходження атестації у 2017-2018 навчальному році атестаційною комісією було атестовано 2 педагоги: Степанюк О.А., Яковчук Н.П. За результатами атестації вихователю Яковчук Н.П. присвоєно кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії», вихователю Степанюк О.А. присвоєно кваліфікаційну категорію «спеціаліст другої категорії».

Протягом навчального року в зоні особливої уваги управлінської та методичної діяльності закладу перебували питання формування іміджу закладу, підняття престижу роботи педагога.

Організовано цілеспрямовану роботу щодо залучення педагогічних працівників до участі в професійних конкурсах та виставках. Впродовж навчального року усі педагоги закладу приймали активну участь у методичних заходах різного рівня.

  • На щорічну обласну педагогічну виставку «Освіта Хмельниччини на шляхах реформування» у 2018 р. представлений методичний посібник «Скарбниця дитячої творчості засобами нетрадиційних технік малювання» вихователь Янчурська Г.Є., мультимедійний посібник «Машині пригоди» вихователь Павлюк А.В.
  • У часописі «Бібліотечка вихователя дитячого садка» січень 2018 р. опубліковано конспекти занять з ознайомлення з природою дітей середнього дошкільного віку вихователя Міськової О.В.
  • Педагоги Янчурська Г.Є., Павлюк А.В. подали на друк матеріали в журнал «Бібліотечка вихователя дитячого садка».
  • Вихователь-методист Лазарєва Л.М. взяла участь у фотоконкурсі «Наші діти» організований журналом «Дошкільне виховання».
  • супровід педагогічного процесу в ДНЗ забезпечує вихователь-методист Лазарєва Л.М. Методична робота у закладі будується на основі систематичної аналітико-діагностичної діяльності, у ході якої враховуються інтереси й запити різних категорій педагогів. Згідно з метою та рядом завдань, визначених планом роботи закладу на 2017-2017 навчальний рік, працювала досить розгалужена система методичної освіти педкадрів, яка була спрямована на забезпечення якості дошкільної освіти через впровадження Базового компонента. Проведено два проблемних семінари з питань впровадження освіти сталого розвитку, семінар-практикум з дослідницько-пошукової роботи, методична декада, засідання динамічної групи, дискусійної студії, експрес-курси, усний журнал, майстер-класи, консультації.

Належна увага приділялась завданню розвитку творчих здібностей дітей дошкільного віку засобами організації гурткової роботи. Керівники гуртків роботу планували за парціальними програмами, які рекомендовані та схвалені МОН України.

В дошкільному навчальному закладі впродовж року працювали гуртки з різних напрямків: театральної діяльності, формуванню мовленнєвої компетентності, ознайомлення з іноземною мовою та хореографією. Гуртковою роботою були охоплені діти середніх та старших груп .

Протягом року в закладі проводились тематичні свята і розваги «Сорочинський ярмарок», «На гостини до картоплини», «Новорічні дива», «Масляна», «Привітаємо матусь», «Великодні дива», «Прощавай садок дитячий», «День захисту дітей»; творчі дні: «День мильних бульбашок», «День подарунків», «День мандрівки екологічною стежиною», що сприяло підвищенню ефективності виховного процессу, створення комфортних умов для формування особистості кожної дитини. Тому добре сплановане, підготовлене за спеціальним сценарієм свято чи захід приносить радість як дітям, так і дорослим. Адже немає нічого жаданішого, ніж побачити щасливу усмішку в очах дитини, знати, що захід допомагає її відчути себе господарем веселого дійства, лідером серед друзів, дарує додаткові вміння і миті щастя.

У 2017-2018 навчальному році ми разом з батьками в нашому дошкільному навчальному закладі створили дослідну лабораторію «Допитлива краплинка», де дошкільники вчаться аналізувати свої спостереження у природі, робити висновки про закономірності та взаємозв'язки. Діти мають можливість знайомитись з властивостями ґрунту, рослинами, паперу, хутра, пластиліну, повітря, води, магніту тощо. Дошкільники охоче беруть участь у пошуково — дослідницькій діяльності. Прагнення до нових вражень, допитливість, постійне бажання експериментувати, самостійно шукати істину поширюється на всі сфери життєдіяльності дитини. Особливе значення для розвитку особистості дошкільника має усвідомлення взаємозв'язку між природою і людиною та різноманітних зв'язків у природі. Оволодіння засобами практичної взаємодії з довкіллям забезпечує становлення світогляду дитини, її особистісне зростання. Пошуково дослідницька діяльність відіграє щодо цього істотну роль, оскільки дає дітям можливість спілкуватися з однолітками, з дорослими, здійснювати з об'єктами різноманітні перетворення, виявляти їхні приховані істотні зв'язки з явищами природи, з життєдіяльністю людини, вчити аналізувати й самостійно робити висновки.

Протягом навчального року здійснювались заходи з охорони життя та здоров'я дітей, безпеки їх життєдіяльності. У закладі видані відповідні накази, розроблено й проведено інструктажі, заняття та бесіди, тижні безпеки життєдіяльності дошкільників, внаслідок чого, у дошкільному закладі відсутні випадки дитячого травматизму.

Вжито системних заходів щодо створення умов для організації харчування дітей. Повноцінним, безпечним та якісним харчуванням були охоплені всі діти дошкільного закладу. Постійно здійснювався аналіз і корекція меню, контроль за якістю продуктів харчування, умовами їх зберігання і реалізації; перспективне меню складається з урахуванням наявності сезонних продуктів, що сприяло виконанню норм харчування.

 

 

Відповідно до ст. 59 Закону України «Про освіту», з метою реалізації «Програми розвитку ДНЗ на 2012-2017 р.р.» та зміцнення матеріально-технічної бази закладу використовувались бюджетні та активно залучались спонсорські кошти.

 

 

 

 

Всього протягом 2017-2018 н.р. використано 158 350 грн. З них: бюджетних коштів– 61 674 грн., позабюджетних –96 676 грн. (спонсорських коштів –94 801 грн., спец рахунку закладу –1 875 грн.).

 

 

 

«Кращих результатів досягає не обов’язково той у кого найрозумніша голова, а швидше той, хто краще від всіх вміє координувати роботу своїх розумних і талановитих колег».

 

Переглядів: 419 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Офіційна адреса

м. Шепетівка,
Хмельницька область, 30400, проспект Миру,39,
тел./ф.:(03840)5-82-46,

e-mail:dnz3sh@i.ua

Пошук
Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Погода

Шепетівський дошкільний навчальний заклад №3 "Ластівка" © 2024 |